Серед мешканців Миколаївщини зростає тенденція щодо виконання роботи на умовах трудового договору

21 вересня 2021

На Миколаївщині тривають інформаційні заходи  в рамках реалізації регіонального та Національного планів спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. Заходи передбачають визначення переваг належного оформлення трудових відносин та надання консультацій щодо умов укладання  трудового договору населенню області.

20 вересня 2021 року на базі відділу сприяння зайнятості в Корабельному районі Миколаївського міського центру зайнятості відбувся  черговий  інформаційний захід.

Учасникам роз’яснено різницю між трудовим та   цивільно-трудовим договорами, визначено  порядок допуску працівника до роботи, акцентовано на  особливості виконання роботи на умовах  випробування, повідомлено про трудові права працівника тощо.

За словами інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області Ірини Панкової, за результатами опитування 100% учасників семінарів  усвідомлюють позитивні зрушення, що несе задекларована праця, та висловлюють свою позицію щодо виконання роботи лише після офіційного працевлаштування.