У Миколаєві відбувся чемпіонат з шахів присвячений Всесвітньому дню охорони праці

20 квітня 2018

19 квітня 2018 в управління Держпраці у Миколаївській області відбувся чоловічий шаховий турнір. Турнір проходив в рамках заходів присвячених відзначанню Дня охорони праці в Україні у 2018 році.

У боротьбі у шахи участь брали представники ДП «Миколаївський експертно-технічного центру» (Бабенко Віктор Семенович, Фомин Юрій Станіславович), управління ВД ФСС у Миколаївській області (Передельский Віктор Миколайович, Малєєв Олег Ігорович), управління Держпраці у Миколаївській області (Мирян Володимир Федорович, Левицький Михайло Вікторович).

Захід відкрила перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська.

 «Плануючи заходи до відзначання Дня охорони праці в Україні у 2018 році,  члени організаційного комітету  зупинили увагу на шахових змаганнях. Причиною тому стала  наявність  спільних  рис між грою у шахи та організацією охорони праці на підприємстві. Спільною рисою між ними є комплексний підхід у розробці стратегії дій». – зазначила Яна Скуратовська.

Суддівство змагань здійснював суддя з шахів 2-ої категорії Федерації шахів України Микола Перепльотка Учасникам змагань було повідомлено, що гра буде проходити у форматі Рапід, тобто зі спеціальним контролем часу. Так, для обмірковування ходів партії кожному гравцю  регламентовано час – не більше 15 хвилин.

«Привітайте один одного, чорні починають зворотній облік часу гри», – надав старт змаганням Микола Перепльотка.

Кожен учасник шахового турніру провів 5 партій. Під час турніру у приміщенні було чутно шепіт розмірковувань гравців щодо стратегій контратаки та формування захисту. Зворотній облік шахового годинника додавав напруги.

Хоча підсумкова турнірна таблиця за деякими учасниками містила однакову кількість очок, додаткових партій не призначалось. Суддя визначив переможців за правилами проведення швидких турнірів з шахів.

За результатами змагань місця розподіллено:

Учасник турніру Кількість очок Місце в таблиці змагань
Передельский Віктор Миколайович 5 1
Фомин Юрій Станіславович 4 2
Бабенко Віктор Семенович 2 3
Мирян Володимир Федорович 2 4
Малєєв Олег Ігорович 1 5
Левицький Михайло Вікторович 1 6

 

Наприкінці змагань переможцям були вручені відповідні дипломи.

 

«У шахах виграє кожен. Якщо ти отримуєш задоволення від гри, а це найголовніше, то навіть поразка не страшна.» Давид Бронштейн