Шукаєте роботу? У Подільській філії Одеського обласного центру зайнятості роз’яснили переваги офіційного працевлаштування

07 березня 2023

Днями головний державний інспектор відділу з питань праці Південного міжрегіонального управління Держпраці Тетяна Лиса зустрілася з фахівцями Ананьївського відділу Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості. Під час заходу обговорили шляхи взаємодії в напрямку проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців та осіб, які звертаються за допомогою у пошуках роботи, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, а також з питань переваг офіційного працевлаштування та протидії торгівлі людьми.

Інспектор з питань праці поінформувала присутніх осіб, які звернулися в пошуках роботи, про переваги легальної зайнятості та роз’яснила тенденції щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Інспектор звернула увагу на права осіб з інвалідністю, наголосила на недопущенні дискримінації і мобінгу на робочих місцях та забезпеченні рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах.

Представник ПМУ Держпраці розповіла слухачам про доцільність запровадження програми психологічної підтримки на робочих місцях.

Головною метою спілкування з людьми представник ПМУ Держпраці вважає напрямок більш ефективно захистити трудові права громадян, а також запропонувати людям нову якість послуг у сфері праці та зайнятості.

Додатково фахівець Південного міжрегіонального управління повідомив про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», а саме: зазначено про можливість отримувати відповіді на свої питання у зручний спосіб, зокрема, електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном.

Більше інформації за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia/

https://pratsia.in.ua/

Прес-служба
Південного міжрегіонального управління
Державної служби України з питань праці