Службова діяльність посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області: завдання та результати діяльності, оплата праці

05 лютого 2018

02 лютого 2018 року в актовому залі управління Держпраці у Миколаївській області відбувся навчальний семінар для посадових осіб Миколаївського територіального органу  Держпраці.

Семінар складався з двох блоків:

оплата праці та підвищення ефективності службової діяльності  держслужбовців;

аналіз причин та обставин виробничого травматизму у 2017 році на Миколаївщині, шляхи зниження виробничого травматизму у 2018 році.

На початку  семінару мова йшла про складові заробітної плати державних службовців, зокрема про розмір посадового окладу та його взаємозв’язок з розміром встановленого на відповідний рік прожиткового мінімуму, розмір премії  та річний фонд заробітної плати.

«У 2017 році Національним агентством з питань державної служби запроваджено щорічне оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців. Метою оцінювання є визначення якості виконання державним службовцем поставлених завдань, а також прийняття рішення щодо його преміювання». – зазначила завідувач сектору персоналу Тетяна Машлалер.

Для координації у проведені щорічного оцінювання службової діяльності державним службовцям управління Держпраці у Миколаївській області було надано посилання на  нормативно-правові акти з цього напрямку.

Серед іншого увагу присутніх звернуто на відпускну кампанію та кампанію Е-декларування у 2018 році.

У другому блоці семінару Микола Бешевець, головний державний інспектор відділу організації державного нагляду, організаційно-аналітичного забезпечення, розслідування та обліку виробничого травматизму управління Держпраці у Миколаївській області, звернув увагу присутніх на причини та обставини, що призвели у 2017 році до нещасних випадків працівників підприємств області. Надав пропозиції щодо зниження виробничого травматизму  у 2018 році.

Посадовим особам управління Держпраці у Миколаївській області, у повноваження яких входить проведення нагляду за станом охорони праці, запропоновано приділити увагу програмам навчання учбових комбінатів, активізувати проведення семінарів по ознайомленню посадових осіб новоутворених об’єднаних територіальних громад області з загальними питаннями охорони праці, у тому числі Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.