Спільна робота Держпраці та Укртрансбезпеки в рамках інформаційної кампації «Виходь на світло!»

12 вересня 2023


Посадовими особами відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Миколаївській області разом з представниками Укртрансбезпеки у Миколаївській області, в рамках інформаційної кампанії “Виходь на світло” та паспорту неформальної зайнятості, проведено спільну інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою інформування та підвищення обізнаності серед представників транспортних перевезень.

Захід відбувся на автовокзалах та автостанціях міста Миколаєва, де працюють численні водії. Головною метою стало надання інформації про особливості трудових відносин в умовах дії воєнного стану та важливість оформлення трудових відносин, яке гарантує захист прав працівників.

Водіям наголошено, що офіційне працевлаштування в транспортній сфері не тільки забезпечує соціальний та фінансовий захист робітників, але і сприяє стабільності та розвитку галузі в цілому, тому важливо дотримуватися законодавства про працю.

Також представниками Південного міжрегіонального управління Держпраці здійснено консультаційне інформування працівників транспортної сфери з метою зниження ризику незадекларованої праці. Основною формою розповсюдження інформації стали буклети та пам’ятки в кількості які роздані водіям. Ці матеріали містять корисну інформацію та контактні дані для отримання консультацій чи допомоги в разі потреби.