Спільна робота робочих групах з питань легалізації зайнятості Миколаївщини та управління Держпраці у Миколаївській області

18 червня 2018

Впродовж першої половини червня 2018 року у райдержадміністраціях Миколаївської області, зокрема Арбузинській, Миколаївській, Кривоозерській, а також в Южноукраїнській міській раді, відбулися засідання робочих груп з легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Участь у заходах взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

На шляху до посилення соціального захисту, легалізації робочих місць у районах області за ініціативи Управління проводиться  активізація роботи робочих груп,  спрямованої на додержання трудових прав та гарантій  працездатного населення.

Поряд з проведенням управлінням Держпраці у Миколаївській області мобільних інформаційно-роз’яснювальних заходів серед роботодавців та найманих працівників щодо належного оформлення трудових відносин, не останній внесок в поновлення порушених прав працівників можуть вносити робочі групи з питань легалізації, які також вправі доводити вимоги чинного законодавства про оформлення трудових відносин до суб’єктів господарювання.

Протидіяти  незаконному здійсненню підприємницької діяльності на території громади, району та незаконному (неофіційному) залученню до роботи працівників у найкоротші строки можливо тільки за тісної співпраці всіх зацікавлених органів влади – саме така теза була основною під час спілкування представників Управління та членів робочих груп з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.