Спільні інформаційні заходи соціальних партнерів щодо переваг належного оформлення трудових відносин

28 травня 2021

На Миколаївщині триває інформаційна кампанія в рамках реалізації регіонального та Національного планів спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. Заходи передбачають визначення переваг належного оформлення трудових відносин та надання консультацій щодо умов укладання  трудового договору населенню області.

В рамках зазначених заходів посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області та Головного управління  Пенсійного Фонду в Миколаївській області провели зустріч з громадянами, які наразі розв’язують питання щодо подальшої трудової зайнятості. Захід відбувся на комунікаційному майданчику  відділу сприяння зайнятості у Корабельному районі Миколаївського міського центру зайнятості.

Під час заходу акцентовано на  небезпеку «тіньової зайнятості», що полягає не тільки в тому, що державний бюджет недоотримує кошти у вигляді несплачених податків, а й у тому, що громадяни позбавлені  соціального захисту та ризикують втратити право на отримання пенсії.

Учасники семінару мали нагоду отримати кваліфіковані відповіді на питання, що їх турбували та переконались в тому, що офіційне працевлаштування – це запорука стабільності в сьогоденні та соціальної захищеності у  майбутньому.