СТОВ «Вікторія» отримало припис від фахівців управління Держпраці у Миколаївській області

24 жовтня 2017

20 жовтня 2017 року фахівці управління Держпраці у Миколаївській області завершили планову перевірку щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки СТОВ  «Вікторія».

Підприємство є власником сільськогосподарських наділів, що дозволяє збирати урожай зернових і овочевих культур для подальшого виробництва консервованої продукції.

За результатами перевірки виявлено 38 порушень. На підприємстві  зафіксовано відсутність вимогливості у  організаційних  питаннях з охорони праці, зокрема не проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці керівником підприємства та відповідальними особами, не в повному обсязі та не на всі види робіт складено інструкції з охорони праці, відсутній перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування, з визначенням тривалості стажування.

Під час заходу посадовим особам СТОВ «Вікторія» зауважено на необхідність  дотримання правил безпеки при експлуатації парових котлів та посудин, що працюють під тиском, зокрема автоклавів. Саме, своєчасність проведення технічного обслуговування  та поточного ремонту, контроль за справністю роботи  елементів безпеки об’єктів підвищеної небезпеки дозволить уникнути матеріальних втрат та людських жертв.

За результатами перевірки керівництву підприємства надані обов’язкові для виконання приписи щодо усунення порушень.

За рекомендаціями посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області керівництвом СТОВ  «Вікторія» буде переглянуто організацію та координацію роботи служби охорони праці, запроваджено практику моніторингу даних з питань охорони праці, яка дозволить фіксувати, зберігати і здійснювати первинний аналіз одержаних даних про ризики виробничих процесів, що відбуваються на конкретній виробничій дільниці, окремому робочому місці. Запланована робота дозволить на підприємстві запобігти випадкам виробничого травматизму  та проаналізувати фактори, які впливають на порушення вимог охорони праці з боку працівників.