Студенти Кривоозерського професійного аграрного ліцею взяли участь у практикумі зі укладання та розірвання трудового договору

20 вересня 2018

Практикум, що організували інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області, мав за мету закласти у свідомість молоді сукупність послідовних і взаємопов’язаних дій у формуванні трудових відносин між роботодавцем та працівником.

Рольова структура ведення заходу  допомогла студентам дізнатися про  вимоги законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин, переваги офіційного працевлаштування для роботодавця та працівника, а також відчути та пізнати себе як у ролі громадянина, який знаходиться у пошуках  роботи, так і у ролі роботодавця.

«Дві протилежні ролі викликають протилежні емоції та різні сподівання від результатів роботи» – зауважив інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Бучко.

Наприкінці заходу умовно прийняті на роботу працівники практикувалися у складанні заяв на звільнення за різних підстав, а  умовний роботодавець приймав рішення щодо належного розірвання трудових відносин з виплатою працівнику усіх сум, що належать йому від суб’єкта господарювання.