Суб’єкти господарювання курортних зон Миколаївщини втілюють заходи щодо виконання приписів інспекторів Управління Держпраці

13 липня 2021

На  базах відпочинку Миколаївщини тривають планові перевірки Держпраці з питань  дотримання вимог промислової безпеки, охорони праці та  гігієни праці.  За результатами перевірок суб’єкту господарювання надається акт та вноситься припис зі зазначенням порушень,  яких необхідно усунути, та строків виконання.

За даними аналізу результатів 21 перевірки  можна відзначити неякісну підготовку  суб’єктів господарювання до діяльності в літній оздоровчий період. Поштовхом до активізації  роботи суб’єктів господарювання у напрямі забезпечення дотримання  вимог у сфері охорони праці стали вимоги приписів інспекторів Держпраці, складені стосовно  керівників протоколи про адміністративну відповідальність та кроки в бік  вжиття заходів державного реагування.

На виконання вимог приписів суб’єкти забезпечили   належне облаштування дитячих ігрових майданчиків, організацію безпечного руху по території шляхом встановлення дорожніх знаків, організацію та проведення навчання працівників з питань охорони праці, розробку заходів, направлених на зменшення впливу аномально високих літніх температур на  здоров’я працівників. Також, чимала робота проводиться над оформленням документів, що дають права на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності, зокрема на роботи в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В, в зонах дії струму високої частоти тощо.