Суд визнав правомірність винесення припису Управління Держпраці у Миколаївській області

23 грудня 2019

Миколаївський окружний адміністративний суд відмовив ТОВ «ДОБРОБУТ» у задоволенні позову щодо визнання протиправним та скасування припису Управління Держпраці у Миколаївській області  стосовно усунення порушень з питань охорони праці,промислової безпеки, ведення робіт, пов’язаних з геологічним вивченням надр.

Позивач зазначав, що перевірка органу Держпраці, за результатами якої винесено припис, проведена з порушенням процедурних питань, а саме  повідомлення про проведення перевірки не було вручено особисто керівнику, акт складений без опису виявлених порушень та посилань на нормативно – правові акти, припис підписаний однією особою, а не членами комісії тощо.

Зі свого боку Управління Держпраці у Миколаївській області надало вагомі  аргументи.

Зокрема на другому примірнику повідомлення про перевірку, який зберігається в Управлінні, міститься підпис представника підприємства, а саме: головного бухгалтера Товариства. Порушення зафіксовані у акті перевірки  детально описані та підкріплені посиланнями на  пункти, статті чинного законодавства. В останній день перевірки два примірники акта перевірки підписані посадовими особами Управління Держпраці у Миколаївській області та керівником ТОВ «ДОБРОБУТ». Зауваження в акті з боку суб’єкта господарювання відсутні. Припис, який містить 60 пунктів виявлених порушень, складено відповідно до вимог чинного законодавства.

За результатами розгляду матеріалів справи та пояснень свідків суд визнав правомірність виданого припису Управлінням Держпраці у Миколаївській області.

ТОВ «ДОБРОБУТ» відмовлено у задоволенні позову.

 За таким умов, припис Управління є чинний  та обов’язковий  до виконання.