Суд заборонив КП «Арбузинський комбінат комунальних послуг» виконання робіт підвищеної небезпеки

09 листопада 2021

За результатами планової перевірки Управління Держпраці у Миколаївській області на КП «Арбузинський комбінат комунальних послуг» виявлені порушення нормативно-правових актів з охорони праці.

В акті перевірки зазначається, що у підприємства відсутні дозвільні документи на  експлуатацію та технічне обслуговування водогрійного котла теплопродуктивністю понад 0,1 МВт; на виконання  робіт в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах, замкнутому просторі (місткостях, боксах, топках, трубопроводах); на роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра. Тобто суб’єкт господарювання  в рамках господарської діяльності провадив дії не забезпечив дотримання  вимог законодавства у сфері охорони праці та безпеки на кожному робочому місці.

Відповідно до ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека в Україні – найвищою соціальною цінністю. Позов Управління Держпраці у Миколаївській області до Миколаївського окружного адміністративного суду щодо вжиття заходів державного реагування до суб’єкта – необхідність.

За результатами розгляду справи суд встановив, що підприємство отримано дозвіл на експлуатацію водогрійного котла теплопродуктивністю понад 0,1 МВт. Заходи реагування у сфері державного нагляду до КП «Арбузинський комбінат комунальних послуг»   вжиті   частково: в частині не усунених порушень.