Суд заборонив КП «Кіровгеологія» експлуатацію виробничих об’єктів підвищеної небезпеки на його відокремленому підрозділі, що на Миколаївщині

03 листопада 2021

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва до КП «Кіровгеологія» застосовані заходи реагування у сфері державного нагляду  шляхом повної заборони експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на його відокремленому підрозділі Пошуково-зйомочної експедиції № 46, що знаходиться у Первомайському районі Миколаївщини.

Під час розгляду справи  суд визнав, що порушення вимог охорони праці, зафіксовані в акті перевірки Управління Держпраці у Миколаївській області,  впливають  на забезпечення безпеки роботи об`єкта та  персоналу, що його обслуговує. Порушення вимог утримання суб’єктом господарювання виробничого устаткування не забезпечує гарантованого рівня безпеки  та створює  реальну загрозу життю та здоров`ю людей.

Відновлення провадження певних дій щодо експлуатації виробничих об’єктів  на відокремленому підрозділі  КП «Кіровгеологія» можливе у разі  усунення усіх встановлених  порушень. Для цього КП «Кіровгеологія»  необхідно забезпечити належне функціонування системи управління охороною праці та отримати дозвільні документи на експлуатацію бурової платформи УКБ-500, бурової установки ПБУ 800/1000 «Астра»,  бурового комплексу LF-90, екскаватору 2102, комплексної геофізлабораторії «Кедр-02», дизель-генератору ЄСД- 100/1400, дизельної електростанції ДЕС-100, електростанції ДЄС-50, електростанції Є 10 100/400.