Суд задовольнив позов управління Держпраці у Миколаївській області щодо заборони експлуатації аварійного приміщення Доманівської ЦРЛ

26 вересня 2017

Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов управління Держпраці у Миколаївській області до Доманівської центральної районної лікарні про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом повної заборони експлуатації аварійного приміщення – частини будівлі дитячого відділення в осях 4-6.

Підставою для вжиття заходів стала загроза спричинення фізичної шкоди, яку несе експлуатація аварійної будівлі дитячого відділення, життю та здоров’ю працівників і хворих.

Зазначимо, що за результатами планової перевірки посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області стосовно дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, у закладі загалом зафіксовано 50 порушень. На момент набрання чинності зазначеного вище рішення суду  більшість порушень з питань охорони праці у закладі усунуто.