Суд застосував до КП «Вода – АР» заходи державного реагування: суб’єкт не забезпечив усунення порушень, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників

17 листопада 2021

За результатами перевірки на КП «Вода – АР», що провадить діяльність з очищення та постачання води у смт Арбузинка, виявлено низку порушень вимог промислової безпеки та охорони праці. Управління Держпраці у Миколаївській області попередило суб’єкта господарювання про необхідність негайного зупинення  експлуатації об’єктів та виконання робіт підвищеної небезпеки, а також  вжиття  заходів щодо усунення порушень.

Наявність порушень норм охорони праці – це ризик настання можливих аварій та аварійних ситуацій, загроза життю та здоров’ю працівників. Стосовно суб’єкта господарювання судом відкрито провадження щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

КП «Вода-АР» мав  достатній строк на виправлення ситуації. Між тим, під час розгляду справи  суб’єкт  не надав суду доказів щодо усунення порушень.

Зважаючи на зазначене, Миколаївський окружний адміністративний суд застосував до КП «Вода-АР» заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом повної заборони виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме:

  • експлуатацію і ремонт водозбірних споруд;
  • роботи в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах, замкнутому просторі (місткостях, боксах, топках, трубопроводах);
  • роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 м.