Судом заборонено ПП «Весняне» виконання робіт та експлуатацію обладнання, які створюють загрозу життю та здоров`ю працівників

15 липня 2019

ПП «Весняне» здійснює господарську діяльність у межах с.Весняне  Миколаївського району щодо забору, очищення та постачання води, а також  відведення й очищення стічних вод, каналізації.

У березні 2019 року на підприємстві відбулись заходи контролю у сфері охорони праці. За результатами перевірки посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області зафіксовано порушення нормативно-правових актів з охорони праці, серед яких є такі, що несуть загрозу життю та здоров`ю людей.

Керівництво підприємства визнало свої не доопрацювання у сфері охорони праці, про що письмово повідомило суд.

Вирішуючи спір, суд вирішив наступне.

Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду шляхом повної заборони виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме:  газонебезпечні роботи, робіт, що виконується на висоті понад 1,3 м. та в колодязях та замкнутому просторі, експлуатацію і ремонт водозабірних споруд, а також заборонити експлуатацію 3 артезіанських свердловин.

Відновлення виконання робіт та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки можливе з моменту усунення усіх встановлених порушень.