Системна турбота про ментальне здоров’я: з колективом приватного підприємства на Одещині провели інформаційно- роз’яснювальну роботу

25 березня 2024

Щодо психосоціальної підтримки працівників на робочому місці наголосив головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління державної служби з питань праці Владіслав Трофімов під час проведення технічної консультації у приватному підприємстві «Промінь» на Одещині.

Фахівець Держпраці звернув увагу слухачів на те, що психосоціальна підтримка є частиною заходів, які інтегровані в загальну політику і програму безпеки й здоров’я на роботі, а також попередження виникнення нещасних випадків. Адже стрес, психологічні травми й інші проблеми, з якими стикаються працівники, не лише погіршують якість їхнього життя, але і знижують продуктивність праці та підвищують ризики нещасних випадків на роботі.

Інспектор підкреслив, що системна турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини.
Він наголосив, що важливою комунікацією для виконання завдань та підтримки морального стану є спілкування із співробітниками. Знаходьте час для відпочинку та підтримки емоційного балансу, треба пам’ятати, що турбота про іншого — це турбота про себе.

Розуміти та підтримувати один одного в складних ситуаціях — це й є гармонічними відношеннями. Знищуйте тривогу самостійно, задаючи собі правильні питання. «Все, здається, погано» а ви розгляньте позитивні сценарії. «Я не впораюсь» — але вже впорався багато разів… Кожна секунда нашого життя варта того, щоб не втрачати смак, тому потрібно жити зараз і тут, з турботою про себе!

Своєю чергою з працівниками підприємства розглянули проблеми попередження випадків прихованого травматизму.
Представник Держпраці відповів на задані питання.