Талант, натхнення, праця: у світ знань про трудові права молоді зі шкільної галявини

01 червня 2021

З метою формування у молоді свідомої позиції щодо реалізації трудового потенціалу в рамках  законодавства про працю інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області в рамках Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік ініціюють зустрічі з учнями закладів освіти Миколаївщини.

Так,  напередодні Дня захисту дітей на шкільній галявині Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №47 відбулась зустріч інспектора праці з учнями школи.

У тіні ялинок інспектор праці та діти віком 12-13 років обговорили складові успіху найманої особи у сфері праці: належне оформлення трудових відносин, наявність знань про трудові права та їх захист перед роботодавцем.

Інспектор праці  пояснила, що при досягненні віку 14 років, за згодою батьків, учні можуть спробувати заробляти власні кошти. Авжеж перша робота має бути  легкою та не становити перешкод у здобутті знань у школі. Перед тим як приступити до трудової діяльності неповнолітні  мають узгодити з роботодавцем умови виконання роботи та укласти трудовий  договір у письмовій формі.

У форматі інтерактивної гри учням донесено інформацію  про переваги належного оформлення трудових відносин та про трудові соціальні гарантії, які втрачає людина у разі виконання роботи за усною домовленістю.