Перспективи легалізації праці в Україні: на Одещині проведено круглий стіл

31 січня 2024

Головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Антоніна Автутова прийняла участь у Круглому столі. Організаторами ініціативи стали представники Роздільнянської філії Одеського обласного центру зайнятості.

Під час заходу інспекторкою праці підкреслено пріоритетні напрямки спільної роботи територіальних органів Держпраці та Державної служби зайнятості, зокрема щодо питань пов’язаних з тіньовим ринко зайнятості населення.

Користуючись нагодою посадовою особою управління інспекційної діяльності в Одеській області доведено, що саме сьогодні необхідно формувати нинішнім викликам національну культуру та державну модель системи психосоціальної підтримки працівників на робочому місці у воєнний і післявоєнний час з урахуванням Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою Першою леді України Оленою Зеленською.

Аби зберегти психічне здоров’я працівників і сталість бізнесу, програми в цьому напрямку мають бути розроблені та впроваджені саме роботодавцями, тому мати у штаті кваліфікованого психолога буде не зайвим. А на допомогу можуть прийти фахівці Державної служби зайнятості із пропозиціями та сприяння у можливості отримання ваучера на навчання.

З даного питання мали домовленість налагодження спільних дій, зокрема, окресленням та поширенням відповідної інформації у ЗМІ, на сайтах територіальних громад, під час зустрічей із роботодавцями, працівниками, безробітними, ВПО тощо.