ТОВ «ЮГ-ДОКЕР» перевірено з питань належного збереження аміачної селітри

16 листопада 2020

На ТОВ «ЮГ-ДОКЕР» відбувся  позаплановий  захід Управління Держпраці у Миколаївській області щодо дотримання  вимог законодавства у сфері охорони праці в частині  належного збереження  аміачної селітри для застосування на підприємствах будь-якої галузі.

Під час заходу встановлено, що підприємство вперше здійснює  перевалку аміачної селітри. Вантаж прийшов судном у мішках по 1000 кг. Наразі 3000 тонн селітри, очікуючи на відвантаження замовнику, зберігаються на відкритому складському майданчику підприємства.

За результатами перевірки суб’єкта господарювання зобов’язано забезпечити проведення  ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, направити  повідомлення територіального органу Держпраці про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, провести декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки, забезпечити контроль за температурою аміачної селітри.

Нагадаємо, що заходи здійснюються на виконання доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці щодо недопущення надзвичайної ситуації техногенного характеру на кшталт події, що  сталася 4 серпня 2020 року у місті Бейрут (Ліванська Республіка).