ТОВ «ЮГ-ПРОПАН-ГАЗ»: безпечне задоволення потреб споживачів у рідкому та газоподібному палеві

08 серпня 2018

Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області проведено зустріч з керівництвом ТОВ «ЮГ-ПРОПАН-ГАЗ». Підприємство займає тверді позиції на ринку Миколаївщини з торгівлі рідкого та газоподібного палива.

Під час зустрічі обговорювалися складові забезпечення безпечної експлуатації  об’єктів підвищеної небезпеки, створення безпечних та належних умов праці для працівників, реалізація заходів, спрямованих на усунення причин, що призводять до нещасних випадків, професійних захворювань.

Начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Джігімон зауважив, що впровадження ефективної системи управління охороною праці на підприємстві, в основу якої покладено прогресивні методи з підготовки, прийняття та реалізації завдань щодо здійснення організаційних, технічних, санітарно-гігієнічних та лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на збереження життя, здоров’я та працездатності найманих працівників у процесі їх трудової діяльності, дозволяє нарощувати економічну діяльність та унеможливлює виникнення небезпечних ситуацій.

Зважаючи на кількість аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті, під час заходу акценти було зміщено на додержання правил  роздрібної торгівлі та надання послуг з постачання скрапленого вуглеводневого газу для побутових потреб населення.

Так, з метою запобігання  виникненню аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті, за підсумками зустрічі прийнято рішення щодо  проведення  з працівниками підприємства додаткової інформаційно-роз’яснювальної роботи направленої на недопущення продажу газу для побутових потреб  населення безпосередньо   з  автомобільних  цистерн  для  перевезення  газу, автомобільних газозаправних станцій,  автомобільних  газозаправних пунктів та паливної системи автотранспортних засобів,  переведених на скраплений газ.