ТОВ «МСП Ніка-Тера»: стратегія формування сучасного підходу організації охорони праці на підприємстві

23 березня 2018

У ТОВ «Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера» відбулась  семінар – нарада для керівників структурних підрозділів присвячена вирішенню організаційно-технічних заходів із забезпечення безпеки праці, зокрема безпечній експлуатації вантажопідіймальних механізмів і роботам на висоті.

Участь у заході прийняли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, Вітовского відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Миколаївської області.

Під час заходу наголошувалась, що профілактична робота є одним з пріоритетних напрямів діяльності на підприємстві, який дозволяє уникнути нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

На обговорення присутнім було винесено причини та обставини, що призвели до настання нещасних випадків з працівниками підприємств Миколаївщини. Визначено шляхи до їх проективного визначення та  реалізації заходів щодо запобігання.

Посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області було відзначено, що на кожному підприємстві залежно від умов  і особливостей  виробництва  затверджується перелік робіт підвищеної небезпеки, які виконуються за нарядами-допусками. Саме якість організації виконання робіт підвищеної небезпеки, а отже, й рівень виробничого травматизму, багато в чому залежать від якості розробки, впровадження, а також контролю за додержанням вимог відповідного нормативного документа.

Серед іншого під час заходу розглядались питання соціального страхування працівників підприємства.

За підсумками заходу усім керівникам підрозділів ТОВ «Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера» було наголошено на необхідності приділення пильної уваги щодо організації робіт підвищеної небезпеки, враховувати небезпечні фактори, які можуть привести до травмування працівників та забезпечити безпечні умови праці на виробництві.  Саме покращення попереджувальних заходів щодо запобігання дії існуючих, нових та непередбачувальних виробничих ризиків допоможе сформувати  сучасне безпечне виробниче середовище, усунути джерела виробничих небезпек.