ТОВ «МСП Ніка-Тера» та Управління Держпраці продовжують співпрацю у напрямі мінімізації виробничих ризиків

19 листопада 2021

18 листопада 2021 відбулась чергова зустріч посадових осіб Держпраці у Миколаївській області з представниками служби охорони праці ТОВ «МСП Ніка-Тера».

Порядок денний цієї зустрічі передбачав розгляд питань щодо забезпечення належної експлуатації технологічних транспортних засобів, організації безпечного виконання робіт на території причалів підприємства, у тому числі в холодну пору року.

Посадовими особами Держпраці зосереджено увагу, що навантажувачі, надані  роботодавцем працівникам та використовуються ними за призначенням, мають бути технічно справними та зареєстрованими. Відомості про результати обов’язкового технічного контролю (технічного огляду), експертного обстеження,  якість застосованих матеріалів і зварювання під час проведення  ремонтів мають  зберігатися  продовж усього строку служби навантажувача.

Учасники зустрічі обговорили перелік заходів,  що має здійснити водій перед початком роботи та під час заміни іншого водія після закінчення робочої зміни з метою перевірки технічного стану навантажувача.  Опрацювали вимоги інструкцій з охорони праці для водіїв навантажувачів  на  відповідність вимогам  Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів та експлуатаційних документів конкретного типу навантажувача.

В рамках заходу відзначено багаторічну співпрацю представників підприємства з посадовими особами Держпраці щодо запровадження  ефективних заходів у сфері  безпеки праці, гігієни праці та  промислової безпеки.  Сторони наголосили на важливості мінімізації виробничих ризиків, створенні безпечних умов праці на кожному робочому місці.