ТОВ «Нікморсервіс Ніколаєв» на виконання вимог припису інспектора праці погасив заборгованість із заробітної плати на суму 2830,8 тис.грн

04 серпня 2021

У квітні 2021 року в ТОВ «Нікморсервіс Ніколаєв» відбувся позаплановий захід контролю щодо додержання вимог законодавства у сфері праці в частині виплати заробітної плати та проведення остаточного розрахунку зі звільненими працівниками. В ході перевірки були виявлені порушення щодо термінів виплати заробітної плати та  допомоги по тимчасовій непрацездатності, відпускних, здійснення остаточного розрахунку при звільненні.

Під час  перевірки встановлено, що Товариство здійснювало нарахування компенсації втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушенням термінів виплати заробітної плати, але не виплачувало її. Така ж ситуація спостерігалася з виплатою сум за затримку розрахунку при звільненні – середній заробіток за час затримки працівнику не виплачувався.

На виконання вимог припису інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області ТОВ «Нікморсервіс Ніколаєв» погасило заборгованість із заробітної плати за січень – лютий 2021 року на суму 2617,0 тис. грн. Працівникам також було виплачено середній заробіток за весь час затримки належних коштів при звільненні по день фактичного розрахунку в сумі 384,0 тис. грн та компенсацію втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушення термінів виплати заробітної плати на загальну суму 147,9 тис. грн.

За результатами зазначених дій станом на 02 серпня 2021 підприємство не має заборгованості перед звільненими працівниками, проте питання щодо дотримання строків  виплати заробітної плати досі залишаються актуальним. Станом на 02 серпня 2021 борг підприємства  із виплати заробітної плати становить 1450,8 тис.грн.