ТОВ «Первомайський «Райагробуд»: праця має бути безпечною

15 березня 2019

Забезпечення безпеки праці працівників – це завдання, вирішенню якого роботодавець повинен щодня приділяти увагу. Саме з таку  думку Сергій Чорний, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області, висловив під час наради на ТОВ Первомайський «Райагробуд», середня кількість працівників якого складає 100 осіб.

За словами посадовця, попередження нещасних випадків та професійних захворювань залежить від ставлення керівництва та працівників до питань сфери охорони праці. Зокрема, обидві сторони трудових відносин мають усвідомлювати, що майбутнє людини залежить від рішень та дій сьогодення. Наприклад: своєчасно не проведений інструктаж з питань охорони праці може стати причиною травмування працівника деревообробного цеху, а не укомплектованість засобами індивідуального захисту створить загрозу виникнення професійного захворювання працівника задіяного у виготовлені  виробів з бетонну.

Під час заходу мова йшла про виробничі ризики притаманні господарської діяльності ТОВ «Первомайський «Райагробуд» та заходи, направленні на попередження їх негативної дії.

Наприкінці наради інженер з охорони праці Товариства надав коротку інформацію про роботу, яку заплановано провести в рамках підвищення культури охорони праці працівників та відзначання Всесвітнього дня охорони праці у 2019 році на ТОВ «Первомайський «Райагробуд».