ТОВ «СТИВІДОРНА КОМПАНІЯ НІКМЕТ-ТЕРМІНАЛ» внесено припис щодо усунення порушень, які можуть стати причиною аварій та нещасних випадків

03 березня 2021

Управлінням Держпраці  у Миколаївській області завершено перевірку  ТОВ «СТИВІДОРНА КОМПАНІЯ НІКМЕТ-ТЕРМІНАЛ». За результатами заходу контролю складено акт, керівнику підприємства внесено припис щодо усунення виявлених  порушень.

На виконання вимог припису підприємство у встановлені терміни має навести лад в організації дисципліни щодо фіксацій робіт, пов’язаних з обстеженням, технічними оглядами портальних кранів,  граничний  строк  експлуатації деяких з них  добігає кінця у травні 2021 року. Також, забезпечити заходи контролю за відхиленням від прямолінійності та горизонтальності  підкранових колій, врегулювати питання щодо  врахування показників нівелювання під час експлуатації вантажопідіймального крана.

У документі посадові особи Управління визначили вимоги щодо забезпечення безпечної експлуатації обладнання, що працює під тиском, зокрема в частині  проведення експертного обстеження (технічного діагностування), позачергового технічного огляду, визначення готовності обладнання до експлуатації. Окремо зауважили на перевірці справності роботи манометрів, запобіжних клапанів компресорної установки із ресивером.

Серед іншого на виконання розпорядчого документа  суб’єкт господарювання  повинен забезпечити проведення регулярних технічних оглядів технологічних транспортних засобів, що перебувають в експлуатації; усунути ушкодження та здійснити  належний ввід кабелів живлення до мобільних будинків.

Зауважимо, що заходи державного контролю у сфері охорони праці  є необхідним оперативним та превентивним способом впливу на порушника з метою усунення існування загрози життю та здоров’ю людей.