Тренерам КСЮСШ ФСТ «Україна» надали знання щодо їх прав на пільги та компенсації за особливі умови праці

10 липня 2019

Коли перед людьми стоїть якась проблема, вони шукають інформацію.  Проте, визначення потреб в інформації полягає у площині ймовірності.

Так, завітавши з превентивним заходом до  КСЮСШ ФСТ «Україна», головний державний інспектор Управління Держпраці у Миколаївській області Юлія Шелестюк з’ясувала, що знання тренерів школи про свої трудові права дещо неповні.

Зазначимо, що тренерський склад школи представлено 11 висококваліфікованими викладачами, серед яких є заслужені тренери України. Вони забезпечують розвиток здібностей вихованців в стрибках у воду і синхронному плаванні, створюють необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, підготовки спортивного резерву для збірних команд України.

Під час розмови з працівниками школи Юлія Шелестюк розповіла про права, визначені чинним законодавством для тренерів-викладачів, які проводять заняття з дітьми на базі спортивного комплексу плавальних басейнів «Водолій».

Так, з метою врегулювання відносин між працівниками та роботодавцем у галузі реалізації прав на здорові та безпечні умови праці у школі має проводитися атестація робочих місць за умовами праці (далі – атестація). За результатами атестації визначається право  тренерів-викладачів, які проводять заняття в критих плавальних басейнах, на доплату до місячної заробітної плати за шкідливі умови праці в розмірі до 12 відсотків ставки заробітної плати з урахуванням підвищень (за спеціалізацію, за посаду старшого тренера, за роботу з особами з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та розумового і фізичного розвитку).

Посадовець пояснила, що тренери-викладачі мають право на подовжену відпустку для відновлення фізичного та емоційного здоров’я.  Загальна тривалість щорічної відпустки тренерів-викладачів становить 42 календарні дні: до 24 календарних днів основної відпустки додаються 18 календарних днів додаткової відпустки за роботу, яка пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням.