Трудові відносини під час дії воєнного стану: інформаційне відвідування транспортного сектору міста Миколаєва

07 вересня 2023

Згідно паспорту неформальної зайнятості, однією із галузей з найвищим ризиком незадекларованої праці є транспортна. В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» Південним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці проведено роз’яснювальну роботу пасажирським перевізникам міста Миколаєва.

Посадові особи Управління інспекційної діяльності проінформували працівників про переваги задекларованої праці, права та соціальні гарантії, надали консультацію з питань праці та роздали інформаційні буклети для водіїв маршрутних таксі. Наголосили на створені стабільних та законних умов для перевізників та пасажирів у місті Миколаєві, адже це сприяє розвитку транспортної галузі, покращує якість перевезень та забезпечує безпеку працівників.

Крім того, важливими аспектами, які були висвітлені під час консультаційного інформування працівників транспортної сфери були:

– укладення трудового договору;

– встановлення випробувального терміну для категорій працівників;

– тривалість робочого часу та відпочинку;

– надання щорічної оплачуваної відпустки;

– можливість не виплати заробітної плати роботодавцем;

– умови розірвання трудового договору.

Також посадові особи звернули увагу, що для отримання необхідної інформаційної підтримки з питань регулювання трудових відносин можна звернутися до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, через урядову гарячу лінію (УГЛ) за номером 15-45, інтерактивний інспектор +38 (068)-85-07-056 (Messenger, Viber, Telegram) або електрону пошту interaktuvnyiinspektor_pd@ukr.net.