Трудовому колективу ТОВ Первомайського «Райагробуд» пояснено умови встановлення доброчесних відносин між працівником та роботодавцем

06 березня 2020

На ТОВ Первомайський  «Райагробуд» відбувся семінар  щодо  формування бодрочесних відносин між працівником та роботодавцем, врегулювання питань стосовно призначення  пенсійного забезпечення, інформування про послуги центру зайнятості. Захід відбувся за участі посадових осіб територіальних органів Держпраці, Пенсійного фонду, Центру зайнятості.

Під час заходу відзначено  про напрямки роботи  Уряду щодо наведення ладу в будівельній галузі. Так, окрім  змін законодавства України у сфері будівництва, акцент поставлено  на формування доброчесних відносин між працівником та роботодавцем. Зазначений напрямок роботи націлений на неприпустимість використання праці  працівників без оформлення трудових відносин, зниження рівня травматизму на будівельних майданчиках, накопичення страхового стажу для отримання у майбутньому достойного  пенсійного забезпечення.

Присутнім пояснили переваги належного працевлаштування, визначили документи, які має подати працівник та які повинен оформити роботодавець, під час працевлаштування, повідомили про важливість роз’яснення працівнику до початку роботи його прав, обов’язків, а також повідомлення про наявність на робочому місці небезпечних та шкідливих виробничих факторів.

Поряд з зазначеним, також,  було  визначено  виробничі ризики, притаманні будівельному процесу, окреслено заходи щодо їх зниження, повідомлено про зв’язок між  дотриманням виробничої санітарії та станом здоров’я працівників тощо.

Додатково: аналогічні  заходи відбулися на будівельних підприємствах м.Первомайську, зокрема ТОВ БВК «ПМК»-226, ТОВ «АС-АГРО», а також серед бригад працівників будівельників, які працюють під керівництвом фізичних осіб-підприємців.