Триває технічне розслідування обставин нещасного випадку, що стався на вул.Образцова м.Миколаєва

18 січня 2019

Управлінням Держпраці у Миколаївській області з’ясовуються обставини нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу в побуті.  Трагедія сталася 10 січня 2018  року з 2 молодими особами, 1996 р.н., які мешкали у п’яти верховому будинку за адресою: вул. Образцова, буд. 3, м.Миколаїв.

З метою оперативного з’ясування обставин трагедій між членами комісії з технічного розслідування, утвореної відповідно до наказу управління Держпраці у Миколаївській області,   було розподілено обов’язки.

Окрім посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області участь у розслідуванні нещасного випадку беруть представники:

ДП «Миколаївський ЕТЦ Держпраці» та ПрАТ «МЕТЦ», які здійснюють   забезпечення науково-технічною підтримкою щодо встановлення причин та з’ясування обставин, що спричинили нещасний випадок;

 Миколаївського відділення ПАТ «Миколаївгаз» –  надання необхідної документації стосовно систем газопостачання та димовентиляційних каналів будинку, а також координація роботи щодо визначення відповідності та якості монтажних робіт системи газопостачання вимогам проектної документації;

ТОВ «Николаевдомсервис» – проведення роботи з мешканцями будинку,  зібрання  документів щодо експлуатації системи газопостачання будинку,  вводів інженерних комунікацій та визначення їх відповідності проектним рішенням тощо.

Наразі вже можна сказати, що причиною смерті постраждалих стало отруєння чадним газом. Саме такий висновок зазначено у довідці Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи Миколаївської обласної ради.