Цільове завдання: отримання права на виконання робіт, на висоті понад 1,3 метра

27 червня 2019

Декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці  формує ваше майбутнє і ваше сьогодення, адже узагальнює інформацію про заходи, направлені на збереження вашого здоров’я та життя під час трудової діяльності, а також залучених до виконання трудових завдань  осіб. Такими словами визначила важливість документа, що дає право на виконання робіт, на висоті понад 1,3 метра, Галина Пилипенко, головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області під час розмови з фізичною особою-підприємцем з міста Миколаєва.

Під час обговорення вимог щодо заповнення декларації підприємцю зауважено, що системний підхід до безпеки  праці має складатись, по-перше, з визначення та оцінки виробничих ризиків, по-друге, моніторингу нормативно-правових актів з питань охорони праці, якими необхідно керуватися під час здійснення господарської діяльності, далі, розробки заходів направлених на усунення виробничих ризиків, забезпечення засобами колективного та індивідуального захисту.

У розмові з’ясувалось, що підприємець не прийшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Тож, перед тим як подати Декларацію до Центру надання адміністративних послуг йому необхідно пройти відповідну підготовку, яка є  ключовим інструментом у встановленні пріоритетів та організації  безпечної  праці.