У дошкільному навчальному закладі № 30 “Краплинка” обговорено системні заходи з охорони праці

29 березня 2018

У дошкільному навчальному закладі № 30 “Краплинка”, м. Первомайськ, відбулась семінар-нарада щодо встановлення зв’язку між формуванням ефективної системи охорони праці у закладі та активною участю усіх співробітників у визначенні факторів виробничого ризику.

Заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Олег Глуховський коротко окреслив процес організації охорони праці у закладі.

Головним чином мова йшла про запровадження ризик-орієнтовного підходу до організації менеджменту охорони праці. Так, підходи по збору інформації про фактори виробничих небезпек повинні сприяти  виявленню проблем на кожному робочому місці та кожного працівника, першочерговість вирішення базуватися на критеріях оцінки виробничої небезпеки.

Олег Глуховський запросив відповідальних за стан охорони праці та співробітників господарського підрозділу ДНЗ №30 «Краплинка» до активної участі та співпраці з керівництвом закладу щодо визначення стану будівель і  споруд, інженерних комунікацій під час весняного огляду. Результати оглядів  сприятимуть визначенню обсягів робіт з поточного ремонту будівель, споруд та інших інженерно-технічних комунікацій, що проводиться у літній період, і робіт з капітального ремонту для включення їх у план наступного року.

Серед іншого під час заходу окрему  увагу було приділено питанню безпечної експлуатації електричних мереж, електрообладнання та електроустаткування закладу. Тому як неналежна експлуатація електрогосподарства може стати причиною настання нещасного випадку чи аварії.

Наприкінці семінару-наради відбулось обговорення питань у сфері охорони, які підлягають вирішенню у 2018.