У інформаційно-консультативному пункті м. Первомайська визначено заходи направлені на удосконалення організації системи охорони праці

24 вересня 2018

Заходи направлені на недопущення нещасних випадків обговорювалось під час круглого столу в інформаційно-консультативному пункті м. Первомайська.

Участь у засіданні круглого столу взяли посадові особи  управління Держпраці у Миколаївській області, представники ДП «Ливарний завод», ПрАТ «Первомайський МКК», Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні Комунального підприємства «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»,  КП «ПРЦПМСД» Первомайської районної ради, Первомайської центральної районної лікарні,  Університету сучасних знань.

На початку заходу заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Олег Глуховський висловив занепокоєння, що спричинило збільшення рівня травматизму на підприємствах, в установах та організаціях соціально-культурної сфери.

«Переважна більшість нещасних випадків на підприємствах країни сталась з організаційних причин. Сьогодні нам необхідно опрацювати заходи, що стануть на заваді втрати здоров’я працівників підприємств м.Первомайська», – сказав  Олег Глуховський.

Учасники круглого столу обговорили процес розподілення обов’язків у сфері  охорони праці на підприємствах та визначили дієві методи здійснення контролю за виконанням вимог інструкції з охорони праці працівниками підприємств.

Наприкінці круглого столу було відзначено про важливість проведення   просвітницької роботи на підприємствах з додержання вимог охорони праці.  Серед  основних предметів якої повинні стати питання щодо забезпечення безпечної експлуатації електроустановок, вантажопідіймальних механізмів, а також додержання вимог охорони праці під час виконання робіт на висоті.