У Корабельному районі Миколаєва відбувся інформаційний захід «Працевлаштування за кордон без ризиків»

21 січня 2020

У Миколаївському  обласному центрі зайнятості (Корабельний район) відбувся інформаційний захід Управління Держпраці у Миколаївській області  щодо безпечного працевлаштування за кордоном.

Посадові особи Управління не вперше підіймають зазначену тему на обговорення з мешканцями міста, оскільки питання працевлаштування за кордоном є однією із найбільш розповсюджених причин як тимчасового виїзду, так і міграції працездатного населення в іншу країну.

Учасників заходу поінформували про міжнародні угоди між Україною та   іншими країнами у сфері трудової діяльності та соціального захисту громадян України, якими  встановленні стандарти мінімального рівня оплати праці, максимальної тривалості робочого дня, компенсацій у випадку нещасних випадків на виробництві.

Увагу присутніх зосередили на  посередництво з питань працевлаштування за кордоном.  Зокрема роз’яснювалось, що зазначена діяльність ліцензується. Для того, щоб  без проблем улаштуватися на роботу за кордоном й уникнути неприємних ситуацій необхідно дотримуватися простих правил: перевірити фірму-посередника на сайті Мінекономіки на предмет наявності ліцензії, ретельно вивчити  умови типового трудового договору,  який має бути складений  українською  мовою та містити максимально повну інформацію про обов’язки, робочий графік, розмір заробітної платні, медичне й соціальне страхування, відпустку та вихідні дні.

Посадовці висловили застереження щодо виїзду із країни за відсутності чіткої інформації про роботодавця, майбутнє місце проживання та  закликали Миколаївців до аналізу ризиків, визначення зиску від виїзду в іншу країни з метою працевлаштування.