У Кривоозерській селищній громаді визначено заходи, що дозволять наповнити місцевий бюджет, легалізувати заробітну плату та зайнятість населення

10 лютого 2022

08 лютого 2022 на нараді у голови Кривоозерської селищної ради обговорено актуальні питання, що впливають на розвиток громади та якість життя її мешканців.

Участь у нараді взяли  представники Управління Держпраці у Миколаївській області,  ГУ Національної поліції в Миколаївській області, ГУ  ДПС у Миколаївській області, Головне управління ДСНС України у Миколаївській області та інші.

На розгляд  порядку денного, серед інших, винесені питання щодо збільшення надходжень до місцевого бюджету, легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

Під час заходу зазначено, що внаслідок неофіційної зайнятості та сплати заробітної плати «у конверті» громада  втрачає велику частину доходів до місцевого бюджету,  працівники  залишаються без відповідного соціального захисту та пенсійного забезпечення. Тож, ситуацію необхідно докорінно змінювати.

З метою мінімізації негативних наслідків незадекларованої праці, формування належних трудових відносин між підприємцями та мешканцями громади вирішено активізувати проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів. Зокрема передбачається інформування населення про  державні програми, направлені на підтримку роботодавців,  які належним чином оформлюють трудові відносини з працівниками, негативні наслідки незадекларованої праці,  переваги укладання належного оформлення трудових відносин  для роботодавців та для  працівників.