У м.Первомайську виявлені 3 суб’єкти господарювання-сусіди, які використовували незадекларовану працю

23 вересня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області за сприяння  правоохоронних органів у м.Первомайську здійснило заходи контролю заправного комплексу та кафе, розташованого біля нього, щодо  дотримання порядку допуску працівників до роботи.

Під час позапланових контрольних заходів встановлено, що працівники, присутні на заправному комплексі,  виконували трудові обов’язки в рамках діяльності двох суб’єктів господарювання. Суб’єкти господарювання відмовилися надавати пояснення щодо засад трудової діяльності працівників. Аналізуючи інформацію баз даних застрахованих осіб органів контролю та наявні документи кадрового обліку, що підтверджують наявні трудові правовідносини з працівниками,  інспектори праці встановили, що 5 осіб допущені до роботи на заправному комплексі без оформлення трудових відносин.

Щодо діяльності кафе, то керівник закладу повідомила про дотримання вимог чинного законодавства. Водночас зазначила, що одна працівниця знаходиться на випробуванні й з нею трудовий договір ще не укладений.

За результатами заходу контролю інспекторами праці складені акти, суб’єктам господарювання внесені приписи щодо належного оформлення трудових відносин з  працівниками. Матеріали справ скеровані до уповноваженої особи Управління Держпраці у Миколаївській області з метою прийняття рішень щодо застосування фінансових санкцій.