У місті Вознесенськ триває робота в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» з суб’єктами господарювання в сфері торгівлі

10 березня 2023

Головний державний інспектор відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Олександр Сосновський під час відвідувань та проведення інформаційних заходів, суб’єктам господарювання роз’ясненив особливості Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Інспектором нагадано про обов’язковість декларування праці найманих осіб та недопущення порушень їх прав.

З суб’єктами господарювання, які мають найманих осіб, обговорювались питання щодо норм робочого часу та строки виплати заробітної плати. Крім цього було нагадано про відповідальність суб’єктів господарювання у випадку порушення трудового законодавства.

Також фахівець розповів про нововведення, а саме про запобігання дискримінації та мобінгу, та психологічну підтримку працівників на робочому місці. Зокрема, поговорили про права осіб з інвалідністю та зосередили увагу на внутрішньо переміщених особах. Посадовець розповів про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та як їй запобігти.