На Миколаївщині обговорили шляхи скорочення заборгованості по виплаті заробітної плати на підприємствах області

18 травня 2020

15 травня  2020 року відбулося дистанційне засідання Миколаївської обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Участь у заході взяли члени комісії, у тому числі  представник Управління Держпраці у Миколаївській області, та запрошенні особи.

Під час  засідання було наголошено на суб’єктах господарювання, які погасили заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками, та суб’єктах, у яких виникла заборгованість із виплати заробітної плати.

Присутні обговорили ефективність заходів, які вживаються з метою погашення заборгованості перед працівниками комунальних підприємств міста Первомайска. Зокрема, перед працівниками КП Первомайської міської ради «Первомайський міський водоканал» – підприємство знаходиться на стадії припинення діяльності, а також КП «Первомайськводоканал» Первомайської міської ради – підприємство створеного на виробничій  базі вищезазначеного.  Представники комунальних підприємств поінформували про роботу з абонентами у напрямку  погашення заборгованості за надані послуги.

У процесі заходу було відзначено негативні процеси, які спостерігаються з  виплати заробітної плати працівникам  Миколаївської філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння  і садивного матеріалу». Керівник підприємства повідомив про заходи, що вживаються з метою ліквідації боргу із заробітної плати.

Учасники заходу наголосили на необхідності активізації роботи щодо недопущення зростання заборгованості  із заробітної плати  у майбутньому.