У Миколаєві відбулися спільні інформаційні рейди посадових осіб Держпраці та Пенсійного фонду щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин

30 січня 2020

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області та ГУ Пенсійного фонду України в Миколаївській області  провели спільні заходи з інформування суб’єктів господарювання щодо належного оформлення трудових відносин.

В коло підприємців на базі яких відбулися заходи увійшли суб’єкти господарювання готельного, ресторанного  бізнесу, а також з надання інших послуг та торгівлі.

Під час  заходів надавалася інформація про широкі можливості суб’єктів господарювання здійснювати господарську діяльність у рамках законодавства про працю та не допускати загрози негативного впливу на ділову репутацію. Роздаючи інформаційні буклети щодо переваг офіційного працевлаштування, посадовці визначали обов’язкові та додаткові умови, які може містити трудовий договір, повідомляли про доцільність ознайомлення на сайті Пенсійного фонду з інформацією про накопичення страхових виплат.

Варто зазначити, в рамках  заходів відбувається невеличке опитування, відомості якого будуть використані для аналізу ситуації щодо незадекларованої зайнятості на Миколаївщині.