У Миколаєві відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Миколаївській області»

20 липня 2018

У Миколаєві відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Миколаївській області».

Участь у заході взяла перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Скуратовська Яна Олександрівна. Захід відбувся за участю представників Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, представників  громадських організацій з міграції в Україні і Молдові, Державного управління міграційної служби у Миколаївській області, головного територіального управління юстиції в Миколаївській області, Регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Миколаївській області та інші.

Під час заходу обговоренні актуальні питання попередженню торгівлі людьми, порядок взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, ключові аспекти ідентифікації та документування осіб без громадянства, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Також обговорювалося питання щодо міждержавної взаємодії органів міграційної служби, юстиції та консульських закладів щодо надання правової допомоги в оформленні (відновленні) документів при документуванні осіб без громадянства, при встановленні належності до громадянства, легалізації документів.

Мова йшла й про здійснення соціальної роботи центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо протидії торгівлі людьми та соціальної допомоги постраждалим від торгівлі людьми.