У Миколаєві відзначили кращих учасників Всесвітнього конкурсу малюнку «Охорона праці очима дітей»

25 квітня 2018

У актовій залі управління Держпраці у Миколаївській області відбулось нагородження переможців регіонального туру Всесвітнього конкурсу малюнку «Охорона праці очима дітей». Окрім учасників, котрі посіли призові місця у конкурсі, участь у заході прийняли запрошені учні навчальних закладів Миколаївщини.

Очікуючи початку урочистостей, діти не втрачали часу дарма, допитливі та непосідючі вони слідкували за пригодами героя  мультиплікаційного фільму «Напо», розглядали малюнки учасників конкурсу, розміщені на стінах актового залу Управління, коментували відео-презентацію робіт учасників конкурсу малюнку, що транслювалась через проектор.

На початку урочистостей перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській Яна Скуратовська розповіла про мету заради якої проходив конкурс та  умови, передбачені у його положенні. Присутні дізнались, що цьогоріч до управління Держпраці у Миколаївській області надійшло 348 малюнків. Роботи надходили поштою, також їх приносили художні керівники закладів освіти, батьки та навіть співробітники батьків авторів малюнків. Крім того, хоча це не передбачено у положенні Конкурсу, до Управління надходили й колективні роботи. А деякі автори, серед яких Микола Деркач учень Миколаївської ЗОШ №50, приймають участь у заході вже декілька років поспіль.

І ось довгождана мить – нагородження.

Отримуючи привітання та цінні подарунки від першого заступника начальника управління Держпраці у Миколаївській, переможці розповідали про те, як вони осмислювали вимоги охорони праці з огляду на працю батьків та визначались з зображенням. Присутні у залі обговорювали деталі малюнків, разом з тим, знов і знов приходили до думки, що застосування засобів індивідуального захисту та використання безпечних методів роботи є головним у збереженні життя і здоров’я під час трудової діяльності.

 «Передовий світовий досвід свідчить, що безпеки можна досягти тільки завдяки підвищенню власної безпеки, тобто власного свідомого почуття безпеки…Проводячи  конкурс, ми хочемо досягти саме цієї мети. Сформувати у Вас, як у нашого майбутнього підростаючого покоління, внутрішню свідомість про власну безпеку». – підсумовуючі захід, зазначила  Яна Скуратовська.