У Миколаївському коледжі транспортної інфраструктури визначено шлях запобігання дії виробничих небезпек на недосвідчених працівників

17 квітня 2018

Забезпечення належними та безпечними умовами праці молодих спеціалістів, спонукання до реалізації трудового потенціалу у власній країні. Саме розгляду зазначених питань була присвячена нарада у Миколаївському коледжі транспортної інфраструктури.

Людмила Артеменко, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області, виступила з ініціативою долучитися керівництву навчального закладу до підвищення культури охорони праці серед молоді.

 «Фізичний та психологічний стан молодих спеціалістів, брак досвіду та практичних навичок, погана обізнаність з небезпеками, пов’язаними з трудовою діяльністю, нездатність відстоювати свої інтереси. Зазначені та інші причини можуть призвести до того, що молоді працівники не усвідомлюючи виробничих небезпек ризикуватимуть власним здоров’ям», – зазначила Людмила Артеменко.

Присутні розглянули форми зайнятості та галузі економіки, у яких найчастіше бувають залучені вихованці коледжу, а також визначили напрямок дій, який сприятиме організації гідних і безпечних умов праці для молодих спеціалістів.

Так, підіймаючи питання забезпечення гідними умовами праці, додержання трудових прав та гарантій молодих спеціалістів на нарадах або спільних  заходах органів місцевого самоврядування, виконавчих органах з роботодавцями сприятиме, по-перше, недопущенню нещасних випадків, по-друге, формуванню соціальної захищеності працівників, зокрема молодих спеціалістів, по-третє, нарощуванню трудового  потенціалу країни.

За підсумками заходу було вирішено привернути увагу студентів Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури до розгляду актуальних питань сфери охорони праці та законодавства про працю через проведення брифінгів, семінарів та тренінгів.