У Миколаївському національному аграрному університеті визначено заходи, які забезпечують безпеку працівників та вихованців під час користування ліфтом

20 травня 2021

Ліфт – це корисний здобуток винахідників. Він полегшує та прискорює переміщення людей і вантажів на різні рівні по висоті. Проте цей об’єкт вимагає належної експлуатації, оскільки несе небезпеку.

Так, з метою недопущення нещасних випадків під час користування ліфтом, головний державний інспектор Управління Держпраці у Миколаївській області Віктор Григорович провів зустріч з головним енергетиком Миколаївського національного аграрного університету щодо дотримання  технічно правильної експлуатації ліфтового господарства.

Під час зустрічі з’ясовано, що на балансі  університету знаходиться 3 ліфти: 2 малих вантажних ліфти, встановлені для переміщення вантажів між першим та другим поверхами в корпусах університету, де є їдальня, та  1 пасажирський ліфт, що функціонує  в дев’ятиповерховій будівлі гуртожитку.

У розмові фахівець Управління Держпраці зосередив увагу на колі обов’язків суб’єкта господарювання щодо забезпечення виконання регламентних робіт, проведення технічних оглядів та  ремонтів об’єктів.

Він також  зауважив, що  дотримання вимог експлуатації ліфта – це запорука безпеки. Тож, необхідно  пам’ятати, що для  кожного ліфта заводом-виробником розроблена  інструкція  користування, якої необхідно дотримуватися. Такі дії убезпечать від нещасних випадків чи аварій. Так, наприклад: малим вантажним ліфтом дозволяється переміщення вантажів, а ніяк не людей.

Серед іншого представнику університету було акцентовано на припинення експлуатації ліфтів у разі виявлення технічних недоліків у складових елементах об’єкта.