У Миколаївському центрі онкології відбулось обговорення щодо дотримання адміністрацією закладу своїх обов’язків в частині оплати праці медпрацівникам

15 лютого 2022

КНП «Миколаївський  центр онкології» відбувся інформаційно-роз’яснювальний захід   Управління Держпраці у Миколаївській  області щодо дотримання трудових прав працівників, зокрема щодо нарахування заробітної плати у підвищеному розмірі, запровадження неповного робочого дня/тижня.

Під час заходу державний інспектор повідомив, що запровадження неповного робочого часу за ініціативою роботодавця є зміною істотних умов праці.  Про зміну істотних умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці. У іншому випадку встановлення неповного робочого часу можливе лише за наявності  згоди про це між сторонами трудового договору.

Учасники заходу взяли участь в інтерактивному опитуванні щодо знання своїх трудових прав, дотримання адміністрацією закладу своїх обов’язків в частині оплати праці, можливих способів впливу на ситуацію, коли трудові  права працівника порушуються.

Присутні отримали пам’ятки з інформацією про права та обов’язки сторін трудового договору, номери телефонів для  консультацій.