У Новоодеській райдержадміністрації обговорили заходи щодо попередження виникнення аварій та нещасних випадків під час використання газу в побуті

17 липня 2017

У Новоодеській райдержадміністрації відбулась нарада з питань запобігання виникнення аварій та нещасних випадків під час використання газу в побуті. Серед запрошених на нараді були присутні представники Новоодеської  міської ради, голови сільських рад району, ОСББ, представники підприємств, які обслуговують житловий фонд.

Ініціатором проведення заходу виступило управління Держпраці у Миколаївській області.

Концепція запобігання виникнення аварій та нещасних випадків під час використання газу в побуті полягає у додержані  алгоритму правил , а саме:

 власник (балансоутримувач та/або орендатор (наймач)) відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами;

заміна газового обладнання виконується за заявою власника (орендаря (наймача)) до газорозподільного підприємства ;

у разі заміни газового обладнання без зміни функціонального призначення, потужності та системи димовідведення заміна обладнання оформлюється ескізом. В інших випадках – з оформленням виконавчо-технічної документації.

На цьому у своїй доповіді наголосив  начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Джігімон.

Окремо присутнім було наведені аргументи стосовно заборони влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням у будинкам, які обладнанні приладами з відводом продуктів згорання в димоходи.

Майстер СЕСГ Вознесенського відділення ПАТ «Миколаївгаз» у своєму зверненні до присутніх зазначила, що згідно Кодексу газорозподільних систем продовжується робота по складанню актів розмежування балансової та експлуатаційної відповідальності. Також, вона наголосила на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням щодо питань забезпечення вільного доступу контролерів ПАТ «Миколаївгаз» до приладів газопостачання та димовентиляційних каналів для попередження виникнення аварій та нещасних випадків.

Наприкінці наради Сергій Джігімон висловив застереження щодо небезпеки самовільного втручання у системи газопостачання та побажання з увагою відноситись до збереження власного життя і здоров’я та життя і здоров’я оточуючих.