У Очакові у новостворених суб’єктів господарювання формували негативне ставлення до застосування праці нелегально зайнятих працівників

23 червня 2018

На довідково-інформаційній платформі Очаківського міськрайонного центру зайнятості відбулось обговорення проблеми легалізації зайнятості населення з новоствореними  суб’єктами господарювання.

 У заході взяли участь представники Очаківського міськрайонного центру зайнятості, Управлінь соціального захисту населення Очаківської міської ради та Очаківської райдержадміністрації, Очаківського бюро надання правової допомоги, Очаківського об’єднаного Управління пенсійного Фонду України Миколаївської області, Очаківської ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області, управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу було обговорено переваги легальної зайнятості як для працівників, так і для роботодавців.  Окреслено коло обов’язків сторін при наявних трудових відносинах. Визначено відповідальність порушення законодавства про працю, в т.ч. за застосування незадекларованої праці.

Учасники визначали роботу соціальних партнерів,  проведену у напрямку протидії виплаті заробітної плати у конвертах, сприяння збільшення кількості робочих місць, на яких громадяни можуть офіційно реалізувати свій трудовий потенціал.

Увага присутніх суб’єктів господарювання інспектором праці управління Держпраці у Миколаївській області Олександром Передрієм була зосереджена на основних перевагах офіційного працевлаштування та негативних наслідках роботи поза трудовим законодавством.

Питання як виникали у зацікавлених осіб знаходили повну та швидку відповідь із зазначенням конкретних прикладів їх реалізації.

У зверненнях до присутніх відстежувалася головна теза зібрання – нелегальна зайнятість породжує негативні наслідки для працівників і роботодавців.