У Первомайському професійному промисловому ліцею обговорили заходи направлені на збереження майбутнього трудового потенціалу країни

04 травня 2018

Професійно-технічні училища – це кузня з підготовки фахівців робітничих професій. У рамках навчальних планів освітніх закладів молоді люди отримують необхідний багаж знань, здобувають практичні навички та вміння майбутньої професії. Отримавши освіту молоді люди з головою поринають у пошук роботи. Проте важливо, щоб молода людина усвідомлювала, що серед отриманих пропозицій роботи необхідно вибрати таку, працюючи на якій молодий працівник не втрачав би здоров’я від впливу несприятливих умов праці. Саме таку думку висловив головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Миколаївській області Вадим Хорошев під час зустрічі з керівництвом та майстрами Первомайського професійного промислового ліцею.

Увагу присутніх було зосереджено на факторах виробничого середовища і трудового процесу на підприємствах Миколаївщини. Мова торкнулась ступеня енергетичних витрат молодих працівників на першому місці роботи. Присутні обговорили  зв’язок між негативними виробничими умовами праці та порушенням стану здоров’я молодого працівника.

«Чим молодший організм, тим сильнішим буде на нього вплив несприятливих умов праці як під час фізичної, так і розумової роботи»,- зауважив Вадим Хорошев.

Серед іншого, на розгляд підіймалось  питання відносної слабкості кістково-м’язової системи і зв’язкового апарату молодих людей віком до 18 років. Зазначалось, що саме ця фізіологічна особливість підлітків є передумовою нормування перенесення ними вантажів, запровадження відповідного режиму праці та відпочинку для молодих працівників.

Наприкінці зустрічі було окреслено коло заходів орієнтованих на учнів ліцею, як на майбутніх працівників, спрямованих як на укріплення здоров’я молодого організму, так і на  підвищення свідомості про власну безпеку під час трудової діяльності.