У пошуках ефективних рішень у напрямку забезпечення благополуччя мешканців територіальної громади

16 листопада 2018

На сесії Баштанської міської ради з одним із питань порядку денного стало питання  введення в штатний розклад міської ради посади інспектора праці. Участь в  роботі сесії взяв головний  державний інспектор відділу додержання законодавства з питань праці, зайнятості та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч.

Під час свого виступу Дмитро Куруч визначив актуальність введення посади інспектора праці, роз’яснив повноваження, права та обов’язки посадової особи органу місцевого самоврядування. Окремо присутнім було окреслено коло питань, які підлягають контролю з боку інспектора праці органу місцевого самоврядування  відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Зазначимо, що введення посади інспектора праці направлено на реалізацію органами місцевого самоврядування повноважень, визначених частиною третьою статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”. Участь представника Управління на сесії міської ради передбачала можливість донести до представників територіальної громади один із можливих спосіб захисту трудових прав її членів, забезпечення гідного рівня життя мешканців Баштанської об’єднаної територіальної громади.