У ПП «Медичний центр «АГАПІТ» проведено профілактичні заходи направлені на виконання вимог законодавства з питань охорони праці

06 вересня 2017

До приватно підприємства «Медичний центр «АГАПІТ» у м.Первомайськ, з метою покращення соціальної захищеності працівників, створення сприятливих умов на робочих місцях, завітала спільна робоча група представлена  посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області та страховими експертами з охорони праці Первомайського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області.

Під час відвідин між сторонами відбулась розмова щодо пріоритету життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці.

Учасники зустрічі обговорили  вимоги організаційних та технічних заходів і засобів, що передбачають виконання комплексу заходів спрямованих на  зниження рівня загрози життю та здоров’ю працівників, відвідувачів  через забезпечення належного утримання будівлі, виробничого обладнання та устаткування.

Співробітникам приватно підприємства «Медичний центр «АГАПІТ» було деталізовано порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. N 1232, окремо привернуто увагу на строки та порядок оповіщення про нещасний випадок.

 Наприкінці зустрічі мова йшла про наслідки приховування виробничого травматизму. Так, якщо випадок виробничого травматизму оформлено не правильно, працівник не зможе довести право на  компенсацію та лікування за рахунок Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. У такому разі йому знадобиться витрачати власні кошти на ліки.