У радіоефірі UA:Миколаїв про забезпечення трудових прав під час карантину

29 квітня 2020

28 квітня 2020 року у вечірньому прайм-таймі радіопередачі «Радіодень» на UA:Миколаїв обговорювалися заходи, які реалізуються на Миколаївщині з метою забезпечення трудових прав під час карантину.

Радіоведуча Світлана Вовк акцентувала увагу слухачів на, те що 28 квітня відзначається День охорони праці. Між тим, у 2020 році цей день визначається в умовах карантину.

Експертні гості ведучої – у студії директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, на телефонному зв’язку перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська – розповіли про заходи, які відбуваються на Миколаївщини під цьогорічним  девізом Дня охорони праці «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя», окреслили зміни чинного законодавства у сфері праці, які покликані на  забезпечення безперебійної діяльності суб’єктів господарювання, збереження трудового колективу  та соціального захисту працівників.

 Під час ефіру відзначено обов’язки осіб, відповідальних за охорону праці на підприємстві, та можливості звернення громадян до органів виконавчої влади за допомогою  у разі порушення їх трудових прав чи за консультаціями.

Окремо відзначено, що карантин не є відпусткою. Працівники, роботодавці яких в рамках запровадив профілактики COVID-19  запровадили  дистанційне виконання роботи,   перебуваючи вдома, мають виконувати свої обов’язки відповідно до умов трудового договору.